Motorrider

De dame van het hotel, Irina belt me op en vraagt of ik ’s avonds mee ga stappen met haar en haar vrienden.

’s Avonds ontmoet ik haar en we wachten op haar vrienden. Die komen aan in een oude Mercedes 500 SEL die wordt bestuurd door een oud opaatje, die van de Mercedes een cabrio heeft gemaakt. Ook wij stappen in en we maken een rit door de stad met harde Oekraïense muziek. Helemaal te gek.

De opa zet ons af bij een discotheek. Arcadia.

 

Motorrider 

De Oekraïners zijn echt uitbundig en er zijn zoveel mooie vrouwen dat je niet weet waar je moet kijken.

Om half drie vind ik het genoeg en ga met een Lada taxi terug naar het hotel. Morgen is het immers weer vroeg op om richting Roemenië te rijden.

Odessa was echt de moeite waard, een hele belevenis 

 

 

 

 Motorrider

Het is even zoeken voordat ik Odessa uit ben, uiteindelijk lukt het en rijd ik langs de zwarte zee. Ik rijd door vele kleine dorpjes en over zeer slechte wegen richting de Donau delta in het zuid westen van Oekraïne.

Ik wil niet door Moldavië in verband met de uitbundige grensformaliteiten.

Eindelijk vind ik een grensovergang. Het is er niet erg druk. Het hele ritueel gaat zoals bij de andere grensovergangen. Dat de relatie tussen Oekraïners en Moldaviërs niet goed is merk ik aan het hevige bekvechten tussen Oekraïense Douane en een paar gasten in een Moldavisch busje.

Ik mag redelijk snel doorrijden.

Op het moment dat ik de grenspost voorbij ben denk ik dat ik reeds in Roemenië ben. Maar wat blijkt, ik ben in Moldavië. Na een slordige 500 meter volgt er namelijk weer een grenspost. Weer de alle grensformaliteiten, uitgevoerd door mannen met hele grote ronde petten.

Daarna volgt de Roemeense grenscontrole en ben ik eindelijk weer in de E.U.

 
 Motorrider

Tegen de avond arriveer ik bij een hotel langs een doorgaande weg. Het hotel is van Italiaanse eigenaren. ’S Avonds een heerlijke steak gegeten.

De volgende dag ga ik niet een al te lange afstand rijden want ik wil Boekarest bezoeken. De zon schijnt volop en het is al vroeg erg warm. Tijdens het rijden geeft de wind nog een klein beetje verkoeling.

 
 Motorrider

Kort na de middag ben ik aangekomen in Boekarest. Ik ga op zoek naar een hotel, veel dure hotels zijn te vinden maar dat wil ik niet. Uiteindelijk komt het er op neer dat ik heen en weer rijdt op een veel te warme zomerse middag in Boekarest. De lucht gekoelde boxermotor draait vol in het rood op de temperatuurmeter. Komt ook door het vele niet rijden in de drukte van de stad. Ook mijn eigen menselijke thermostaat heeft er moeite mee. Ik zweet me kapot mijn hartslag loopt op en de concentratie ebt ook weg. Ik moet drinken en een schaduwplek vinden om bij te komen.

 

 Motorrider

Na de pauze ga ik naar het eerste hotel dat ik tegenkom. Een heerlijke douche frist me op. Tevens een goede les voor de volgende keer dat ik niet op het heetst van de dag in een te drukke stad op zoek moet gaan naar een hotel.

Tegen de avond maak ik nog een wandeling door de stad.

 
 Motorrider

Van Boekarest rijd ik naar Alexandria om vervolgens een stuk langs de grens te rijden met Bulgarije. Als ik in Bechet aankom moet ik de veerboot op om de Donau over te steken naar Bulgarije.

 
 Motorrider

Voor een bedrag van €6,= mag ik mee op de veerboot die hoofdzakelijk voorzien is van vrachtverkeer.

 

 Motorrider

Ik rijd richting Sofia over de 16 door de Iskar kloof. Een fantastische bochtige weg.

In de avond passeer ik Sofia waar bij de rondweg vele werkzaamheden zijn. Ondanks dat het spitsuur is gaat het verkeer best lekker door. In een dorpje 60 km verderop vind ik een hotel.

 

 Motorrider

Volgens mij ben ik de enige gast in dit grote hotel. Later zie ik een Franse motor staan en ontmoet ik twee Engelsmannen in een Landrover die vlinders spotten. De Fransman zien we niet, zit continu in zijn hotelkamer en vertrekt als wij aan het ontbijt zitten.

Het is geen luxe hotel maar het is gewoon goed kost niet veel en het is er gezellig.

 

4

[intro][1][2][3][4][5][6][7][8][Foto's]

[HOME travelstories]