Motorrider
   
 Motorrider

íS Morgens samen ontbeten met de Engelse vlinderfotografen, gezellige gasten.

Nog ongeveer 100 km Bulgarije en toen was er Griekenland. Bij de grens is het erg druk. Van elke auto gaat de achterklep open en wordt alles doorzocht. Daardoor ontstaan er zeer lange rijen. Voor de eerste keer na vele grenzen moet ik mijn zonnebril en helm afzetten bij de pascontrole aan de uitgaande kant van Bulgarije.

Aan het einde van de dag arriveer ik op een camping vlak aan zee.

 
 Motorrider

De volgende morgen vertrek ik vroeg om de warmte bij het oppakken voor te zijn. De tent had ik in ieder geval goed opgesteld want deze stond ís morgens mooi in de schaduw.

Ik rijd zoveel mogelijk langs de kust in de richting van Athene. Hoe later het wordt hoe warmer het wordt.

 
 Motorrider

In de middag is het bloedheet, boven de 40 graden. Om af te koelen rijd ik af en toe over de snelweg. Puur voor de windkoeling. Wat ook helpt om af te koelen zijn de diverse barretjes en tankstations die uitgevoerd zijn met airco. Lekker eronder gaan staan met een liter ijskoud water. Heerlijk.

Ik besluit in verband met de hitte niet naar Athene te gaan. Na mijn hitte ervaring in Boekarest laat ik Athene links liggen.

 
 Motorrider
 Motorrider

Het laatste stuk route van de dag is werkelijk fantastisch. Vlak langs de zee en door vele kleine dorpjes.

 
 Motorrider

Ik zie een bord met de tekst Camping. Ik rijd een smalle weg in en na een tijdje zie ik de receptie van de camping. Ik meld me en mag zelf een plek uitzoeken. Echt een hele mooie plek met uitzicht op zee.

 

 Motorrider

De avond valt reeds vroeg maar de rust en het uitzicht blijft fantastisch.

 
 Motorrider

In de vroege ochtend vertrek ik richting de grens van AlbaniŽ. De route is niet echt interessant want ik volg veel doorgaande wegen. Op een bepaald moment rijd ik verkeerd en met veel gezoek en moeite kom ik weer op een doorgaande weg. Af en toe even een bakkie sterkt de mens.

 

 Motorrider

De grens van AlbaniŽ komt steeds dichter bij dus ga ik op zoek naar een hotel. Ik vind echter geen hotel. Wel vind ik een camping. Het is er nogal toeristisch, maar de ligging is mooi. En ik kan een keer weer Nederlands praten. De meeste Nederlanders die er zijn, zijn met de boot vanuit VenetiŽ overgekomen. In de morgen vertrek ik richting het voor mij zeer onbekende AlbaniŽ.

 

5

[intro][1][2][3][4][5][6][7][8][Foto's]

[HOME travelstories]