Motorrider
   
 Motorrider

Voor de grens gooi ik mijn tank vol zodat ik er in één keer door kan rijden. 500km moet lukken met de GS Adventure.

Bij de grens aangekomen is het er erg druk. Ik sluit maar gewoon aan en zie wel hoe het verder gaat.

 
 Motorrider

Ik doe er 45 minuten over om de grens te passeren.

 

 Motorrider

Daarna rijd ik Albanië binnen. Gigantisch landschap met hoge bergen mooie vergezichten.

Er wordt veel aan de weg gewerkt maar ook zijn er reeds veel wegen klaar wat resulteert in

Een prima wegdek.

De routes om hier te rijden zijn erg mooi. Meer naar het noorden richting Tirana wordt het iets minder interessant, niet te vergelijken met het zuidelijke gedeelte.

 

 Motorrider

Na ongeveer 400 km kom aan bij de grens van Monte Negro. Wat me opvalt is dat de douane van Monte Negro erg vriendelijk is. Niet zo nors als bij veel andere grensstations. Ook het contact met andere mensen uit Monte Negro verloop uiterst gemakkelijk. Ook omdat ze allemaal zeer goed Engels spreken.

Na de grens volgt een lange zeer smalle weg waar je moet stoppen als 2 auto’s elkaar tegemoet komen.

In de Hoofdstad Podgorica vind ik een erg leuk hotel. Alhoewel Monte Negro geen lid is van de E.U voeren ze toch de € als wettig betaalmiddel.

 

 Motorrider

Het is bloedheet als ik uit Podgorica vertrek. De receptionist van het hotel verteld me dat ik beter langs de kust kan gaan rijden want dan is er iets verkoeling van de zeewind. Ik volg zijn raad op.

 
 Motorrider

Wat volgt is niet alleen een lekkere verkoelende wind maar ook een fantastische route met erg mooi zicht over de zee. Ik denk dat je hier één van de mooiste kustlijnen van Europa hebt.

Via Tivat kom ik in Lepetane. Hier kun je kiezen. De veerboot naar Kamenari of via een omweg langs de baai, een omweg van zo’n 40 km. Ik besluit via de weg om de baai te gaan.

 
 Motorrider

Er volgt is een fantastische route. De weg is smal en erg mooi. In Risan ga ik de kustweg verlaten en rijd ik de zwarte bergen in richting Ledenice. De naam Monte Negro betekend in het Nederlands zwarte bergen.

 
Motorrider 

De weg naar Ledenice wordt volgens mij erg weinig gebruikt want het onkruid groeit op het asfalt. Op 1300 meter hoogte is het uitzicht op zee werkelijk betoverend. Na een tijdje kom ik weer uit op een doorgaande weg met mooi nieuw asfalt en lekker bochten waar ik de GS nog even de sporen kan geven. Deze weg komt uiteindelijk weer uit op de kustweg.

 

 Motorrider

Ondertussen had ik contact gehad met mijn collega Milorad die in een appartement in Bijela gaat verblijven. Hij en zijn familie staan echter nog aan de grens waar het nog niet zo wil vlotten. Ik ga lekker even op een terras in Bijela zitten, Milorad komt me even later ophalen.

 
 Motorrider

Ik rijd achter Milorad aan naar het appartement en het is echt een super mooie plek met uitzicht op zee.

’s Avonds gaan we met z’n allen naar de boulevard van Bijela met erg veel restaurantjes, heerlijk eten met natuurlijk veel vlees. Ik mag lekker onder de sterrenhemel slapen op het balkon, heerlijk!

 

6

[intro][1][2][3][4][5][6][7][8][Foto's]

[HOME travelstories]