In 2008 wilde ik weer eens wat "nieuwe" landen bezoeken, landen waar ik in ieder geval nog niet eerder was geweest. Ook wilde ik veel rijden, daar gaat het mij tenslotte om. Niet de bestemming is het belangrijkste maar het rijden op de motor.
Ik had al het één en ander opgezocht op internet en mijn oog was gevallen op Oekraïne. Leden van een motorclub uit Alphen (de boerderij) waren er enkele jaren geleden geweest en die waren er vol lof over.
 
De motor rit door en naar Oekraïne vond ik niet echt iets om op mijn Rocket III te doen, daarom kocht ik er een BMW R1150GS bij. Die reed ik echter na een week en 1000 km total loss. De schade werd vergoed en er kwam BMW R1150GS Adventure. Een betere motor had ik voor deze trip niet kunnen wensen.
 
Toen ik het op mijn werk over deze bestemming kreeg zei mijn collega Milorad dat ik ook bij hem in Monte Negro langs moest komen, was maar een kleine omweg volgens hem.
 
Vervolgens ging MG de BUDTJES aan het eind van mijn reis ook nog een rit door Oostenrijk maken, het lag op de route dus ben ik met de BUDTJES ook nog een stuk wezen Alpencrossen.
 
Verder hield ik elke avond de route bij door een sms te sturen naar POI66
De route is zoals op onderstaand plaatje uitgevoerd, in totaal 10.737 km.
 
 
 
 
 
 

[intro][1][2][3][4][5][6][7][8][Foto's]

[HOME travelstories]