Motorriderstour 2009 Naar Rusland.

 

Dit jaar ging de Motorriderstoer naar Rusland. Anders dan normaal was er dit jaar een visum nodig. Als je niet beschikt over een visum,kom je Rusland niet in. Via Peter van www.rusreis.nl heb ik snel een visum kunnen regelen.

 

Mijn plan was om via Polen en de Baltische landen naar St. Petersburg te rijden. Daarna was mijn plan om noordwaarts te rijden naar Moermansk om dan via de Noordkaap weer terug te rijden.

Ik verbleef echter langer dan verwacht in St. Petersburg waardoor ik Moermansk heb afgesneden. Mijn plan was nu om rond de Botnische golf te rijden en dan naar het zuiden te rijden. Ter hoogte van Rovaniemi in Finland kon ik het echter niet laten om de Noordkaap te bezoeken.

 

Het motorrijden in het oosten is qua rijden niet echt bijzonder, ik bedoel er zijn niet echt bochtige bergpassen e.d. Het is echter wel heel erg avontuurlijk en heel cultureel. Er is echt heel veel te zien en dat maakt het zeer interessant.

Voor het rijden in het deel Rusland waar ik heb gereden zijn geen speciale vaardigheden nodig. Het asfalt is soms wat minder, maar dat is ook soms in west Europa zo. Met elke motor is deze reis te ondernemen. Sint Petersburg is natuurlijk een grote stad. Ik vond het verkeer echter best meevallen. Het was niet echt hectisch.

Met Rusland heb ik er een nieuwe reisbestemming bij. Ik ga het land zeker vaker per motor bezoeken. En kijk nou zelf, als je er één keer in bent heb je onuitputtelijke afstanden die je kunt rijden.

 

Ik hoop dat je veel plezier aan dit reisverslag hebt.

 

Met de blauw/witte pijlen onderaan de pagina kun je bladeren.

 

 

 

[intro][1][2][3][4][5][6][7][8][9][Foto's][links]

[HOME travelstories]

 

Teken het gastenboek.

 

 

Klik hier om Motorrider te volgen.

Intro